Case de lemn din module prefabricate

Casa de lemn din module prefabricate (exterior)

După aproape 50 de ani de comunism, în mentalul nostru colectiv există încă o repulsie imensă atunci când  vine vorba de construcții din prefabricate, întrucât ne lovim zilnic vederea de blocurile total inestetice ridicate din plăci prefabricate. Probabil din acest motiv tindem să refuzăm din start conceptul de case construite din module prefabricate, chiar dacă acest tip de locuințe au prins foarte bine în Occident. Acest mecanism este oarecum normal, dat fiind faptul că ne este greu să ne imaginăm cum ar arăta din punct de vedere estetic o casă construită pe acest principiu.

Pe de altă parte, criza economică prin care trecem, și care se resimte poate cel mai puternic la nivelul sectorului de construcții, va avea menirea să ne schimbe puțin această paradigmă mentală. O locuință construită din module prefabricate din lemn este mult mai ieftină decât o locuință convențională, oferind în același timp, tot comfortul pe care ni-l putem imagina.

Casa de lemn din module prefabricate (interior)

Și totuși, după cum se poate vedea și din fotografii, casele de acest gen sunt cu adevărat spectaculoase. Dar cum se construiește o astfel de casă? În primul rând, trebuie ales proiectul dorit, apoi trebuie văzut cum poate fi acesta ridicat într-un anume amplasament. Al doilea pas ar fi turnarea unei fundații. Locuința aleasă va fi apoi adusă pe bucăți și asamblată pe fundația turnată. În cele din urmă se vor face finisajele interioare.

După cum se vede și din fotografie, interiorul poate fi ireproșabil și beneficiarului nu îi va lipsi nimic, construcția fiind extrem de funcțională. Spre exemplu, o casă permanentă în regim de înălțime P+1 poate avea undeva la 90 m pătrați și poate conține un living mare, , două dormitoare, o bucătărie, două spații de depozitare și trei băi. În cadrul unei case din module prefabricate, spațiul poate fi exploatat mult mai eficient. O astfel de casă costă undeva la 27.000 Euro, ceea ce reprezintă un preț foarte bun din punctul de vedere al raportului calitate preți.

Prin urmare, chiar dacă mentalitatea noastră tinde să respingă încă din capul locului un astfel de concept, locuințele modulare pot fi o alternativă viabilă pentru cei care își doresc o casă de vacanță la un preț mic și cu toate facilitățile.

Leave a Comment